Kanada, Kanada'ya geçiş, Kanada'da kalma hakkında ?

Kanada vizesi, Kanada'ya gitmek, Kanada'da kalmak, Kanada'da yaşamak vs vs..
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3003
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

Kanada, Kanada'ya geçiş, Kanada'da kalma hakkında ?

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

Merhabalar, sizlerle yine sizlerden gelen Kanada hakkında soruların ve bunların cevaplarını paylaşacağız.

1- Kanada'ya Turist yada Geçici ziyaretçi olarak gelip bir iş bulup çalışabilirmiyim?
Kanada'ya Turist vizesi yada Geçici ziyaretçi vizesi ile giriş yaptığınızda, olası bir iş bulma, arama, başvurma yapabilirsiniz. Fakat sahibi olduğunuz vize ile resmi çalışamazsınız. Bunun için ayrıca WORK PERMIT - çalışma iznine sahip olmanız gerekmektedir. Aksi halde bu izine sahip olmadan çalışma durumunda ve akabinde fark edilme durumunda illegal duruma düşer sınır dışı edilirsiniz.
2- Kanada'ya Turist yada Geçici ziyaretçi olarak gittiğimde bu vizelerimin sürelerini Kanada içinde iken uzatabilirmiyim?
Evet, bunun için başvuru yapabilirsiniz. Fakat başvurunuzu yaptığınızda uzatma nedeninizi ve gerekliliğini ispatlamalısınız. Aksi takdirde başvurunuz red edilecektir.
3- Kanada'ya gezi yada ziyaret amaçlı gittim. Ve hamileyim bebeğimi Kanada'da iken doğurdum, çocuğum otomatikman çift vatandaş yada Kanada vatandaşlığı hakkı kazanır mı?
EVET, Kanada'da dogan her cocuk Kanada vatandasi olarak kayda gecer.
4- Kanada'ya Turist, geçici ziyaretçi, öğrenci olarak gittim ve orada Kanada vatandaşı ile evlendim. Kanada'da kalabilirmiyim ?
Evlilik baremi size bu haktan dolayı ikamet etme hakkı tanımaz. Sadece evlendikten sonra eğer Kanada'lı eşiniz yada Kanada'da Permanent Resident - Oturma hakkı bulunan eşiniz sizin adınıza Family Sponsor- Aile sponsorluğu başlığı altında sponsorluk başvurusu yapabilir ve bu başvurunun sonucuna göre Kanada'da kalabilirsiniz. Başvuru eğer siz Kanada'da iken yapılırsa ve devam ediyor ise bu sizin başvuru sonuçlanana kadar kalabileceğiniz anlamına gelmez. Bu yüzden bu başvuru ile birlikte sahibi olduğunuz Turist, Geçici ziyaretçi, öğrenci vizenizin uzatılması başvurusunuda yapmak zorunda olursunuz. Eğer bu uzatma başvurusunu yapmaz iseniz vizenizin dolduğu süre sonunda Kanada'yı terk etmek zorunda kalırsınız. Ayrıca her evlilik nedeni yine bu vize uzatma başvurusunun kabul edileceği anlamınada gelmez. Yani Kanada göçmenlik merkezi eşinizin sponsorluk başvurusunu kabul ettiğini işlemlerin devam ettiğini ama sizin bu süreçte vizenizin bitip ülkenize dönüp orada sonuçları beklemenizide isteyebilir.
5- Kanada'ya Turist yada geçici ziyaretçi olarak gittim, ve orada bana iş teklifi yapıldı ne yapmam gerekli?
Kanada'da Turist yada geçici ziyaretçi olarak bulunduğunuz dönemde size yapılan resmi iş teklifi var ise, öncelikle bu resmi iş teklifi ve işvereninde vereceği iş taahhüt mektubu, anlaşması ile hem vizeninizin uzatılması başvurusu hemde Work Permit - çalışma izni başvurusu yapmanız gerekecektir. Uygun görüldüğü takirde yine işvereninizin Kanada ulusal insan kaynakları (HRSDC) kurumundan sizin adınıza çalıştırılmanıza dair izin belgesinin orjinalinide ibraz etmeniz gerekecektir.
6- Kanada'ya Federal Skilled Worker - Kalifiye personel, işçi göçmenlik başvurusu yaparak gitmeye hak kazandım. Mutlaka şu eyalette yaşama zorunluluğum gibi bir şey söz konusu mu ?
Eğer bu başvurunuzu eyaletsel yani Provincial olarak yapmadı iseniz Federal başvuru yaptı iseniz hayır böyle bir zorunluluğunuz yok. Kanada içinde istediğiniz eyalette yaşayabilirsiniz.
7- Türkiye'de sahip olduğum Doktorluk, Avukatlık, Mühendislik, Öğretmenlik, Hemşirelik vs gibi ünvanlarımı Kanada içinde de sürdürebilirmiyim ?
Tabiki sürdürebilirsiniz fakat iki ülke arasındaki mesleki denklik şartlarını yerine getirerek bu bazı mesleklerde sadece etkin bir sınav bazı mesleklerde tekrar okunulması devam edilmesi bir eğitim bazı mesleklerde ise başlı başına 3-4 yıllık bir öğrenim olarak değişmekte. Ayrıca yine bu yapı eyaletten eyaletede fark göstermektedir. Bunun için yapılacak en doğru olay gitmeye karar vermeden o eyalet içindeki gerekliliklerin araştırılıp öğrenilmesi olacaktır.
8- Türkiye'de sahip olduğumuz sürücü belgesi - ehliyetlerimiz Kanada'da geçerli mi?
Türkiye'de sahip olduğumuz sürücü belgeleri Kanada'da 3 ay süre ile geçerlidir. Bu süre dolmadan yada sonunda bulunduğumuz eyaletin sürücü lisansına başvuru yapmamız gereklidir.
9- Kanada'ya Turist yada geçici ziyaretçi olarak geldim, bu süre içinde Kanada'da bulunan Ottawa Türk büyük elçiliğinden pasaportumu uzatabilirmiyim?
Kanada'da elçiliğimiz vasıtası ile pasaportunuzun süresini uzatmak, yeniletmek vs için Kanada içinde resmi çalıştığınızı, öğrenci olduğunuzu yada Permanent Resident olduğunuzu belgelemeniz gerekmektedir. Kısa süreli yani Geçici vize sahiplerinin uzatma talepleri ne yazıkki kabul edilmiyor. Özel ve acil durumlar dışında.
10- Kanada'da Türk ehliyetim ile araç kiralayabilirmiyim ?
Evet. Kanada'da Türk sürücü belgeniz ile araç kiralayabilirsiniz. Fakat 90 günlük kullanım süresi içinde olmak şartı ile.
11- Kanada'ya göçmen olarak gidildiğinde devlet iş imkanı sunuyor yada buluyor mu?
Kanada'ya göçmen olarak kabul edildiğinizde Kanada devleti size iş garantisi sunmuyor fakat iş bulabilmeniz için eyaletlere bağlı birimlerde yardımcı olunuyor.
12- Kanada'ya göçmen olarak gittiğimde eğer iş bulamazsam işsizlik maaşı alabilirmiyim?
Kanada'ya göçmen olarak gittiğinizde bu hangi göçmenlik sınıfında gittiğiniz ile alakalıdır. Eğer mülteci yurtsuz yada iltica sınıfları altında geçiş yaptı iseniz bu yardım söz konusu olur ve aldığınız yardımı borçlanırsınız. Diğer göçmenlik sınıflarında ise kendi özelliklerine göre süreleri vardır ve yine bu süreler sonunda alınan sosyal yardımı yine borçlanırsınız.
13- Kanada'ya göçmen olarak ailecek gittik. Ailem okul, sağlık gibi imkanlardan yararlanabilirmi?
Evet, Kanada'ya PR - Permanent Resdient olarak geçiş yaptığınızda tüm aile bireyleri eğitim ve sağlık konularında Kanada vatandaşları ile aynı haklara sahip olacaklardır.
14- Kanada'da Oturum hakkı - PR - Permanent Resident kazandık, ne yapabiliriz neleri yapamayız?
Kanada devletinde kazanmış olduğunuz PR statüsü ile; kendinize ait mal mülk edinebilir, istediğiniz eyalette iş kurabilir, Kanada vatandaşları ile aynı statüde kanunlar önünde, sağlık ve eğitim alanlarından yararlanabilirsiniz. PR - Statüsünde Kanada Devleti seçimlerinde OY kullanma - Seçme hakkınız olmaz ayrıca Kanada devleti Pasaportuna sahip olamazsınız.
15- Kanada'ya geçiş yaptığımızda ve sonrasında Türkiye'de kullandığımız Cep telefonları ve numaraları orada kullanabilirmiyiz?
Evet, Kanada'ya gelmeden evvel kullandığınız cep telefonlarınızı ilgili servislerden (Türkcell, Vodafone, Avea etc) Uluslar arası (Roaming) servisini aktif ettirir iseniz sahip olduğunuz telefonu ve numarayı Kanada içinde de kullanabilirsiniz.
16- Kanada'ya geçiş yaptım ve sahibi olduğum eski tip pasaportumu yeni düzenlenen Biyometrik pasaportla değiştirdim. Kanada içinde ne gibi prosedürler uygulamam gerekli?
Pasaportunuzda yapmak istediğiniz değişiklik için Türkiye Hükümeti Kanada - Ottawa Büyük Elçiliği'ne başvuruda bulunuyorsunuz, gerekli evraklar ve harclar sonrası bu işleminizi gerçekleştiriyorsunuz. Daha sonra Canada Immigration Center ile iletişime geçip sahibi olduğunuz ve kayıtlı olan pasaportunuzu değiştirdiğinizi bildiriyorsunuz. Görevli size gerekli prosedürleri bildiriyor sizde uygulayıp değişikliği yerine getiriyorsunuz.
17- Kanada'da kredi notu - kredi sorgulaması diye birşey duyduk bu nedir ? ne içindir?
Amerika ve Kanada'da herkes mali kredilendirmeye tabidir. Buna kişisel kredi notu diyebiliriz, bu ne iş yarar? Bu kredilendirme sizin mali yapınızı, gücünüzü, alım ve ekonomik riskinizi ortaya koyar. Kredilenme şirketlerinin kayıtları ile derecelendirmeniz her sene yenilenir. Kredi notunuz iyi ivmede olduğu sürece ev alırken, araba alırken, yada beyaz eşya vesaire gibi tüm ihtiyaçlarınızda yapacağınız alışverişlerde notunuza göre vade, faiz uygulaması yapılır. Kısa ve basit bir örnek : Kredi notu 600-700 arası bir A kişisi ile kredi notu 900 olan bir B kişisi aynı marka aynı model bir televizyon almak istedi ve aynı vadede 18 ay A kişisi risk taşıdığından takistleri aylık olarak daha fazla olacak, B kişisi risk taşımadığı için taksitleri daha az olacaktır. Bu şekilde yapı tüm alınmak istenenler için geçerldir. Kredi notumuzu nasıl yapılandırır ve iyi halde olmasını sağlarız? Kredi notumuzu iyi ve yukarı seviyede oluşturmak için, adımıza kayıtlı faturalarımızı (Elektrik, su, internet, telefon, cep telefonu, gaz vs) zamanında ödeyerek, kredi kartlarımızın ekstre tarihlerinde minumum ödeme değilde mutlaka onun biraz üstünü yada tamamını ödeyerek, fazla borca taksite girmeden ihtiyaçlarımızı hemen hepsini birden değilde sıra ile alıp borcunu bitirip yenisini alarak. Bankalarda açtırılan hesaplarda mutlaka azda olsa Saving- Yatırım hesabı açtırarak. Bu şekilde devam eden ilk sene sonunda göreceksinizki kişisel kredi notunuz yukarı dogru ivme kazanmış.
18- Kanada'ya Permanent Resident olarak geçiş yaptık, sağlık kartlarımızıda aldık. Bu sağlık kartları neleri karşılıyor ?
Kanada'ya Permanent Resident olarak geldiniz ve seçtiğiniz eyalete yerleştikten sonra o eyaletin sağlık servisine dahil olursunuz. Bu sağlık servisi sizin ve ailenizin tüm hastahane giderlerinizi karşılar örnk:(Doktor muayenesi, x-ray, tahlil, vs vs) sadece doktorunuzun size yazdığı bazı ilaçlarda sadece katılım payı ödersiniz.
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3003
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

Kanada, Kanada'ya geçiş, Kanada'da kalma hakkında ?

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

GENEL:
Sayın üyelerimiz ve misafirlerimiz, FORUM sayfamızda ve Konu başlıklarının üstünde bulunan '' 3 Boyutlu Dünya '' ikonu sitemizi ziyaret edenlerin online bulundukları ülkeleri ve takibi için kullanılmaktadır. Bu yüzden bu bir REKLAM BANNER'ı değildir, tıklamanıza gerek yoktur!!

Gösterdiğiniz ilgi ve alaka için teşekkürler
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
misafir
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 7
Kayıt: Haziran 24, 2010, 12:16 pm

Kanada, Kanada'ya geçiş, Kanada'da kalma hakkında ?

Okunmamış mesaj gönderen misafir »

merhaba excellans size bi sorum olacak umarim yardimci olabilirsiniz esim spnsorluk yoluyla bana istekte bulunacak fakat kafama takilan bi nokta var daha once dogum sirasinda hepatit b virusu kaptim bu durumun vize icin bi etkisi olurmu cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3003
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

Kanada, Kanada'ya geçiş, Kanada'da kalma hakkında ?

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

misafir yazdı:merhaba excellans size bi sorum olacak umarim yardimci olabilirsiniz esim spnsorluk yoluyla bana istekte bulunacak fakat kafama takilan bi nokta var daha once dogum sirasinda hepatit b virusu kaptim bu durumun vize icin bi etkisi olurmu cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim
Sayın Misafir merhaba,
Tedavinizi oluyor ve Hepatit B sizde kronik ve sadece taşıma ve bulaştırıcı değil ise. Herhangi bir engel olmayacaktır.
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
beran
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 3
Kayıt: Eylül 8, 2010, 5:53 pm

Kanada, Kanada'ya geçiş, Kanada'da kalma hakkında ?

Okunmamış mesaj gönderen beran »

merhaba
ben gunlerdir arastiriyorum ama bir turlu bi cvp bulamadim
cic sayfasini da okudum ama orda da net bisey yok
bnm 31 aralik 2010da biten kanada multiple turist vizem var
ve 22 subattan beri burdayim
simdi benim hala vaktim var vizemin bitmesine
ben 3-4 haftaligina turkiye'ye gitsem sonra geri donsem
tekrar gisriste sorun olur mu?
soru soruyolar mi neden tekrar donuyosunuz diye ya da sorarlrsa nasil bi cvp verebilrim?
bir de burda gorustugum bi avukat bnm extension icin basvurmam gerektigini soylemisti ben de basvurdum 3 agustos'da
dun aradigimda da bana gidebilirsin dedi ama bana kesin bi cvp vermedi bi de extension i bekle ondan sonra gidersin diyo ee o zmana 1 ay daha gecicek
bana bu konuda yardimci olabilirseniz
bu arada faydasi yok dediler ama 10 yillik da abd vizem var
Kullanıcı avatarı
Doruk
ACEMİ ÜYE
ACEMİ ÜYE
Mesajlar: 72
Kayıt: Nisan 18, 2010, 5:40 pm

Kanada, Kanada'ya geçiş, Kanada'da kalma hakkında ?

Okunmamış mesaj gönderen Doruk »

vizeniz multiple ise ve aralaik 2010'da bitiyorsa rahat rahat giris cikis yaparsiniz, hicbir seyde sormazlar.
ResimResim
beran
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 3
Kayıt: Eylül 8, 2010, 5:53 pm

Kanada, Kanada'ya geçiş, Kanada'da kalma hakkında ?

Okunmamış mesaj gönderen beran »

evet multiple
ama simdi gitsem 1 ay kalsam
geruye 1- 2 ay kadar bisey kalicak
o zaman kapida bu kadar az bi sure icin tekrar neden gelmek istiyosunuz vb sorular sorarlar mi onu merak ediyorum.
bir de bu extension ile ilgili bilgisi olan var mi?
ben simdi ona basvurdum ve diyelim ekimde gittim kasim basi dondum
aralikta biten vizemi mi uzatmis olucaklar
yani aralik sonunda cikmak zorunda kalmiycak miyim?
ayrica bu extension ne kadar sureli veriliyor?
bilgisi ve deneyimi olan kisiler lutfen bi cvp yazarlarsa cok sevinirim biletimi almak uzereyim
tesekkurler
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3003
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

Kanada, Kanada'ya geçiş, Kanada'da kalma hakkında ?

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

Sayın Beran merhaba,
Öncelikle sayın Doruk beyinde söylediği gibi Multiple - Çok giriş- çıkışlı vizenizin expire- geçerlilik tarihine kadar istediğiniz gibi giriş çıkış yapabilirsiniz. Diğer Extension - Vize süresi uzatma işleminizde ise size verilecek Extension süresi sizin bu uzatma başvurusunda sunduğunuz neden ve desteklerle alakalıdır. Yani bir okula kayıt olmuşsunuzdur bu yüzden uzatma istemişsinizir, bir iş teklifi almışsınızdır, Kanada'da bir iş kurmak istiyorsunuzdur vs vs bu direkt sizin başvurunuzda gösterdiğiniz neden - gerekçe ile alakalıdır. Minumum 1 aylıktan Maksimum 12 aylığa kadar uzatma yapabilirsiniz TRV olarak. Geri geldiğinizde Kapıda yani sınırda size sorulacak soruyada gayet dürüst bir şekilde neden geliyorsanız yada geri geldiyseniz bunu söyleyeceksiniz. Yada daha evvel burada ne yaptıgınızı tabiki bilmediğim için birşey diyemiyorum.. ama acil bir işim çıktı , hastalık vs gibi bir neden ve bahane ile geri dönmek zorunda olduğunuzu söylemeniz yeterli olacaktır. Diğer sorunuz siz TRV extension'a bavurdu iseniz evet Aralık 2010'da biten vizeniz uzatılacak eğer kabul görülürse. Aralık sonunda çıkmak zorunda kalmazsınız vizeniz uzatılırsa ama uzatma başvurunuz olumsuz sonuçlanırsa evet Aralık sonunda çıkış yapmanız gerekmektedir yada çıkarsanız tekrar içeri girişiniz mümkün olmayacaktır. Aralık sonundan önce mutlaka içerideki statünüzü ileri bir tarihe resmileştirmeniz gerekecektir. Extension başvuru dosyaları genelde 36 iş günü içinde sonuçlanmaktadır olumlu yada olumsuz.
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
beran
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 3
Kayıt: Eylül 8, 2010, 5:53 pm

Kanada, Kanada'ya geçiş, Kanada'da kalma hakkında ?

Okunmamış mesaj gönderen beran »

tesekkur ederim exellans yanitiniz icin

bnm konustugum avukat ise vizenin baska extension in baska bisey oldugunu soyledi
extension sadece burada kalmam icin izinmis
o zaman diye tekrar tekrar sordum bm vizemi de etkiliyo
ama kendisi israrla ayni seyi tekrarladi ben de daha fazla sormadim
cunku gercekten anlamadim
cok sacma geldi bana soyledikleri.
siz bana 36 gunde sonuclaniyo dediniz ama ben 3 agustosta basvurdum
hatta bu bahsettigim avukat basvurdu bi de onlara ekstra ucret odedim
cunku beni telaslandirdilar bir anda vaktin geciyo deyip
neyse
1 ay gecti bile
ben internetten basvurumun sonucunu ogrenmek icin call center i aramaya calistim ama numaralarin hic birinden ulasamadim
baska nerdne ogrenebilirim bilmiyorum.

yanitlariniz icin simdiden tesekkurler
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3003
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

Kanada, Kanada'ya geçiş, Kanada'da kalma hakkında ?

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

Sayın Beran merhaba,
Öncelikle avukat aslında dediği dogrudur. Yani extension - zaten kalış süresini uzatma anlamındadır. Ama siz zaten Multiple TRV vizeye sahipsiniz extension başvurunuz sonrası geçerli ikamet süreniz yani kalış süreniz olduğu için Multiple hakkınızı kullanırsınız. Yani extension aldıktan sonra eğerki Multiple TRV vizeniz bitecek bunun içinde Kanada içinden Buffalo ofise yine multiple başvuru yaparsınız. Böylece hem kalış süreniz uzamış hemde çoklu giriş hakkınızı yeniden restore etmiş olursunuz.
Extension içinde öyle hadi geç kaldın vesaire değil , dolma süresinden 30 gün evvel başvuru yapılabilinir. Hatta bu süreyi geçirdiniz yine 90 gün içinde bu seferde Restarotaion Status başvurusu yapabilirsiniz.

Yakında extension dosyanız sonuçlanır merak etmeyin. Yine bilgi almak için www.cic.gc.ca sitesinden MY CIC accountu alıp kontrol edebilir yada dediğiniz gibi Call center ile halldebilirsiniz. Ben yine numarayı vereyim : 1- 888 -242 - 2100 bu arda Vegreville ofis 36 iş günü ; azami 80 dahil gündür.
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
auma
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 1
Kayıt: Ekim 3, 2010, 6:41 pm

Kanada, Kanada'ya geçiş, Kanada'da kalma hakkında ?

Okunmamış mesaj gönderen auma »

merhaba exelans
aslında konumla alakalı sormak istemiyordum insanlar önyargılı davranıyorlar diye.fakat ben yinede size durumumu anlatıp bilginize başvurmak istiyorum izninizle.
ben tr de yasamıyorum.1 yılı aşkın bir süre önce tr den ayrılmak zorunda kaldım.tr deki namus konularıyla ilgili önyargıları biliyorsunuz.eşimle izinsiz evlendiğim için maalesef bunlar benim başımada geldi.eşim ve 2 çocugumla tr den ayrıldım.fakat burda hesaba katmadıgımız şeyler oldu ve bizde sahip oldugumuz UNHCR certificate le kanadaya başvuru yaptık.fakat burda bircok ülkenin konsoloslugu olmadıgı için internet yoluyla formları download yaptık ve doldurup damascus a yolladık.temmuz 11 de damascus visa office tarafından dosyamız alındı.3 aydan fazla oldu ama biz bir yanıt almadık henüz.e mail gönderdik visa ofisine.28 iş günü içinde cevap vereceklerini yazan robotic bir mesaj aldık.hala mailimizin sonucunu bekliyoruz.fakat net olarak bir bilgimiz yok ve aydınlatıcı bir bilgiyede sahip olamıyoruz.acaba bmmyk kayıtlı olarak basvurumuz ne kadar zamanda sonuçlanır?ve ikinci bir sorum olacak.acaba bu tür başvurularda mesleki kariyeri gözönünde bulunduruyorlarmı?size özel mail atmak istedim fakat ulaşamadım.eğer sorularıma yanıt verirseniz çok memnun olurum.çok teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3003
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

Kanada, Kanada'ya geçiş, Kanada'da kalma hakkında ?

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

Sayın Auma merhaba,
Öncelikle bize tüm site e-mail adreslerimizden ( info@bizvekanada.com, destek@bizvekanada.com, admin@bizvekanada.com yada Web sitemizde bulunan SORU- CEVAP )7 / 24 ulaşabilirsiniz. Sanırım siz e-mail yollamadınız....

Başvurunuz işleme alınmıştır. Fakat Türkiye iltica ülkeleri listesinden çıkarıldı, bu yüzden bu tür başvurular ne yazıkki çok daha detaylı incelelenmekte eğer başvuru sahibi Türk vatandaşı ise. Damascus - Ofisinin verdiği süre doğrudur bu süreçte dosyanızın incelenebilinir yada incelenmez kararına varılacak ve sonrası için eğer olumlu karar verilirse sizden destek evraklarınız ve yapılması gerekenler hakkında bilgi verecekler. Damascus- Ofis bu dönemde ne yazıkki inanılmaz yoğunlukta - Suriye, Irak, Türkiye, Kıbrıs, Lübnan, Ürdün ülkelerinin başvuruları bu ofisten kabul edilmektedir. Dosyanızın süreci 3 aşamalıdır, Ön kabul, gerekli belgelerin toplanması, başvuru sonucu şeklinde gerçekleşir. Bu süreç eğer ön kabul onayı alınırsa; ne yazıkki minumum 8 aydan 48'aya kadar uzamaktadır.
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
adyali
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 5
Kayıt: Nisan 8, 2011, 11:13 pm

Kanada, Kanada'ya geçiş, Kanada'da kalma hakkında ?

Okunmamış mesaj gönderen adyali »

merhabalaar, yine ben başınızı ağrıtıcam :) bu konu buraya mı yazılır onuda bilmiyorum tam ama :) arkadaşlar eğer kanadaya gidersem bir daha ki sene için köpeğimi de kanadaya götürmek istiyorum..
internette biraz araştırdım yurtdışına köpek çıkartmak hakkında birşeyler ama genelinde ABD var.. Kanadanın pek bi farkı var mı anlayamadım.. tam gerekli bilgiyi vermemişler. bende her zaman ki gibi yine size danışmak istedim.. yardım edebilicek bilginiz var mı acaba ? kanadaya köpek nasıl getirilir atıyorum ne kadar kalır.. hangi hava yolu şirketi iyidir neler yapmak gerekli hangi belgeler lazım vb. ?
saygılar..
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3003
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

Kanada, Kanada'ya geçiş, Kanada'da kalma hakkında ?

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

Sayın Adyali merhaba,
Bknz. Biz ve Kanada Forum / Evlilik yolu ile göçmenlik / Kanada'ya Evcil Hayvan Getirmek ?
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
adyali
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 5
Kayıt: Nisan 8, 2011, 11:13 pm

Kanada, Kanada'ya geçiş, Kanada'da kalma hakkında ?

Okunmamış mesaj gönderen adyali »

teşekkür ederimm
alice
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 3
Kayıt: Nisan 13, 2011, 5:43 pm

Kanada, Kanada'ya geçiş, Kanada'da kalma hakkında ?

Okunmamış mesaj gönderen alice »

Excellans yazdı:Sayın Beran merhaba,
Öncelikle avukat aslında dediği dogrudur. Yani extension - zaten kalış süresini uzatma anlamındadır. Ama siz zaten Multiple TRV vizeye sahipsiniz extension başvurunuz sonrası geçerli ikamet süreniz yani kalış süreniz olduğu için Multiple hakkınızı kullanırsınız. Yani extension aldıktan sonra eğerki Multiple TRV vizeniz bitecek bunun içinde Kanada içinden Buffalo ofise yine multiple başvuru yaparsınız. Böylece hem kalış süreniz uzamış hemde çoklu giriş hakkınızı yeniden restore etmiş olursunuz.
Extension içinde öyle hadi geç kaldın vesaire değil , dolma süresinden 30 gün evvel başvuru yapılabilinir. Hatta bu süreyi geçirdiniz yine 90 gün içinde bu seferde Restarotaion Status başvurusu yapabilirsiniz.

Yakında extension dosyanız sonuçlanır merak etmeyin. Yine bilgi almak için www.cic.gc.ca sitesinden MY CIC accountu alıp kontrol edebilir yada dediğiniz gibi Call center ile halldebilirsiniz. Ben yine numarayı vereyim : 1- 888 -242 - 2100 bu arda Vegreville ofis 36 iş günü ; azami 80 dahil gündür.
Sayın Excellans,benim çocuğum kanadada okumakta 1 yıllık dil eğitiminden sonra master yapabilmesi için vizesini kanadadayken uzattı fakat sadece oturum vizesi verilmiş bu durumda türkiyeye geldiğinde kanadaya dönüşünde sorun yaşar diye endişeleniyoruz. yukarda yazdığınız gibi kanadada buffalo ofise nerden nasıl ulaşabilirz ki çoklu giriş çıkış vizesi alabilsin?

yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder iyi günler dilerim.
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3003
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

Kanada, Kanada'ya geçiş, Kanada'da kalma hakkında ?

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

Sayın Alice merhaba,
Öncelikle şu konuyu açıklığa kavuşturmanızı isteyeceğim : ''vizesini kanadadayken uzattı fakat sadece oturum vizesi verilmiş'' Oturum vizesi ile evladınızın bir alakası bulunmamakta yanlış telafuz yada kelime kullanıyor olabilirmisiniz. Aslında demek istediğiniz evladınızın Study Permit - Öğrenim izni ; iznini mi başvururarak uzattığı ?
Eğer böyle ise ve evladınız ilk Türkiye'den gittiğinde kendisine verilen TRV - Temporary Resident Visa yapısı nedir? Çok girişlimi - Tek girişlimi ve bu ilk vizesinin bitiş tarihi ne zamandır.
Öğrenci ve çalışma izinleri ile Vizeyi karıştırmayınız.
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
alice
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 3
Kayıt: Nisan 13, 2011, 5:43 pm

Kanada, Kanada'ya geçiş, Kanada'da kalma hakkında ?

Okunmamış mesaj gönderen alice »

Sayın Excellans merhaba,
Evet haklısınız daha anlaşılır bir şekilde yazmam gerekirken biraz karışık yazmışım.Dediğiniz gibi çoçuğum oturum hakkı değil study permint almış.Kanadaya çok girişimli vize ile gitti.Kasım 2010 vize bitiminden önce study permint aldı(mart 2012 ye kadar).Bu durumda iki semester arası olan 1haftalık izinini Türkiyede geçirmek istiyor.Türkiyeye geldiği taktirde çok girişimli vizeyi alamayacağından endişe ediyor(zamanı yetmeye bilir).Bende sizin Kanada içinden Buffalo ofisinden vize alınabileceğini okuyunca sevindim.Böyle bir imkan çoçuğum içinde geçerli mi? Çoçuğum Torontoda okumakta.
Yardımlarınız ıçın teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3003
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

Kanada, Kanada'ya geçiş, Kanada'da kalma hakkında ?

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

Sayın Alice merhaba,
Tabiki mümkündür ama evladınızın ilk aldığı TRV vizesi ne zaman bitiyor? bu başvuruyu bu vize bitmeden evvel minimum 30 gün öncesinden yapmalıdır yani extension - uzatma olarak. Yine anlattığınızdan yola çıkarak KASIM 2010'da vizesi bitmiş gibi anlaşılıyor. Yani vizesi bitmiş ama ülkeden çıkış yapmamış eğitimi vs nedeni ile ... Fakat, şimdi oğlunuz eğer bu vizesi bitmiş ve yeniden içeride iken başka bir okula kayıt olmuş yada aynı eğitim kurumunda başka bir eğitime ve akabinde study permit başvurusu yapmış ise, Yeni okul kaydı + Kanada'daki ikamet bilgileri + Kanada'da sahip olduğu ekonomik - maddi bilgiler vs. ile TRV başvurusunu Buffalo ofisine formlarını, tüm destek evraklarını, pasaportunu, vize başvuru ücretinin yatırıldığı orjinal dekontunu vs. toplayarak posta yolu ile yapacaktır. Gerekli tüm bilgi ve yapacaklarını aşağıdaki linkten takip edebilir.
Buffalo TRV
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
alice
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 3
Kayıt: Nisan 13, 2011, 5:43 pm

Kanada, Kanada'ya geçiş, Kanada'da kalma hakkında ?

Okunmamış mesaj gönderen alice »

Sayın excellans
İlginize çok teşekkür ediyorum.
Kullanıcı avatarı
joseba
AZ DENEYİMLİ ÜYE
AZ DENEYİMLİ ÜYE
Mesajlar: 112
Kayıt: Nisan 20, 2010, 10:05 pm

Kanada, Kanada'ya geçiş, Kanada'da kalma hakkında ?

Okunmamış mesaj gönderen joseba »

Sayın Joseba, ilgili konu 31 Kasım ve 1 Aralık 2011 tarihlerinde kendisine ait konu başlıklarında bilgilendirilmiş ve açıklanmıştır.
BKNZ: viewtopic.php?f=4&p=4543#p4543
Nationalism is an infantile disease. It is the measles of mankind.
Albert Einstein
Umut_OzU
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 1
Kayıt: Eylül 16, 2013, 1:51 am

Kanada, Kanada'ya geçiş, Kanada'da kalma hakkında ?

Okunmamış mesaj gönderen Umut_OzU »

Merhabalar

Kız arkadaşımla birlikte bu sene sonunda Üniversiteden mezun olmayı ve evlilikten sonrada Kanada 'da hayata başlamayı planlıyoruz.

Sorun şu ki; kız arkadaşım Rusya vatandaşı,Türkiye de yapılacak bir evlilikten sonra Türkiye'de kalma hakkı kazanacak fakat Kanada daki gibi vatandaşlık hakkını 3 yıl içinde alabilecek. Bu yüzden Türkiye üzerinden Kanada için başvuru yapıldığı takdirde ( Benim resmi olarak karım olması halinde bile ) Rusya devletiyle bir bilgi,döküman alışverişi yapmak gerekir mi ? Bir problem çıkması söz konusu mu ?
Yoksa aile durumu göz önünde bulundurularak,hangi ülkeden olduğuna bakılmaksızın benim tarafımdan Kanada vizesi alındığı takdirde,göçmenlik yapılabilir mi ?





İlginize şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3003
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

Kanada, Kanada'ya geçiş, Kanada'da kalma hakkında ?

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

Umut_OzU yazdı:Merhabalar

Kız arkadaşımla birlikte bu sene sonunda Üniversiteden mezun olmayı ve evlilikten sonrada Kanada 'da hayata başlamayı planlıyoruz.

Sorun şu ki; kız arkadaşım Rusya vatandaşı,Türkiye de yapılacak bir evlilikten sonra Türkiye'de kalma hakkı kazanacak fakat Kanada daki gibi vatandaşlık hakkını 3 yıl içinde alabilecek. Bu yüzden Türkiye üzerinden Kanada için başvuru yapıldığı takdirde ( Benim resmi olarak karım olması halinde bile ) Rusya devletiyle bir bilgi,döküman alışverişi yapmak gerekir mi ? Bir problem çıkması söz konusu mu ?
Yoksa aile durumu göz önünde bulundurularak,hangi ülkeden olduğuna bakılmaksızın benim tarafımdan Kanada vizesi alındığı takdirde,göçmenlik yapılabilir mi ?





İlginize şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Sayın Umut_Ozu merhaba,

Resmi evliliğiniz sonucu ve sonrasında eşlerden birinin göçmenlik başvurusu içinde digger eşte başvuru yapmış sayılır ve göçmenlik hakkını esas başvuru sahibi ile alır. Burada başka vatandaş olması sadece başvuru sınıfına gore ekstra kendi esas ülkesinden belge tedarik etmesine neden olacaktır hepsi bu. ( Sabıka kaydı vs.)
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
Sevan123
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 5
Kayıt: Aralık 15, 2016, 1:30 am

Re: Kanada, Kanada'ya geçiş, Kanada'da kalma hakkında ?

Okunmamış mesaj gönderen Sevan123 »

OCAK 2020 YILINA KADAR MULTI TURIST VIZEM VAR.

8 EYLUL 2016 DAN BERI KANADA DAYIM VE SUBAT 2017 DE KÜBA YA GITMEYI DUSUNUYORUM.

ULKEDE KALIS IZIN SUREM 6 AY.

KÜBA DONUSU TEKRAR DIREK OLARAK KANADA YA DONMEYI DUSUNUYORUM.

ULKEYE GIRDIGIM ZAMAN BANA TEKRAR 6 AY KALMA HAKKI VERILIR MI YADA KALAN 1 AYLIK SURE MI VERILIR YOKSA ALMAYABILIRLER MI

BU KONU HAKKINDA COK CIDDI BILGIYE IHTIYACIM VAR

TESEKKURLER
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3003
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

Re: Kanada, Kanada'ya geçiş, Kanada'da kalma hakkında ?

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

Sevan123 yazdı:OCAK 2020 YILINA KADAR MULTI TURIST VIZEM VAR.

8 EYLUL 2016 DAN BERI KANADA DAYIM VE SUBAT 2017 DE KÜBA YA GITMEYI DUSUNUYORUM.

ULKEDE KALIS IZIN SUREM 6 AY.

KÜBA DONUSU TEKRAR DIREK OLARAK KANADA YA DONMEYI DUSUNUYORUM.

ULKEYE GIRDIGIM ZAMAN BANA TEKRAR 6 AY KALMA HAKKI VERILIR MI YADA KALAN 1 AYLIK SURE MI VERILIR YOKSA ALMAYABILIRLER MI

BU KONU HAKKINDA COK CIDDI BILGIYE IHTIYACIM VAR

TESEKKURLER
Sayın Sevan merhaba,
Aynı konuyu 2 adet email adresimizde de sormuş bulunmaktasınız, emailinize cevap verilmiştir.
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
Sevan123
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 5
Kayıt: Aralık 15, 2016, 1:30 am

Re: Kanada, Kanada'ya geçiş, Kanada'da kalma hakkında ?

Okunmamış mesaj gönderen Sevan123 »

Tesekkur ederim yardimlariniz icin gercekten Kanada hakkinda bu kadar fazla bilgiyi bulundurup insanlara cok kisa surede donus yapiyorsunuz.
Tebrik ederim
IYI CALISMALAR
bonheur
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 2
Kayıt: Kasım 11, 2017, 3:08 pm

Re: Kanada, Kanada'ya geçiş, Kanada'da kalma hakkında ?

Okunmamış mesaj gönderen bonheur »

Merhaba. Kanada'da 1 aylık dil okuluna gelip sx-1 vizemi daha sonra başka okula geçerek uzatabilir miyim?
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3003
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

Re: Kanada, Kanada'ya geçiş, Kanada'da kalma hakkında ?

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

bonheur yazdı: Aralık 21, 2017, 10:48 pm Merhaba. Kanada'da 1 aylık dil okuluna gelip sx-1 vizemi daha sonra başka okula geçerek uzatabilir miyim?
Sayın Bonheur merhaba
SX1 ogrenci vizenizi legal suresi dolmadan kaydınızı yaptıracagınız okul ve LOA ile uzatabilirsiniz.
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
bonheur
YENİ ÜYE
YENİ ÜYE
Mesajlar: 2
Kayıt: Kasım 11, 2017, 3:08 pm

Re: Kanada, Kanada'ya geçiş, Kanada'da kalma hakkında ?

Okunmamış mesaj gönderen bonheur »

Cevap için teşekkürler. LOA nedir? Mesela ben 2 aylık gelip hemen diğer okula kaydımı yaptırıp vizemi 6 aylık okulum için normal öğrenci vizesine çevirebilir miyim?
Kullanıcı avatarı
Excellans
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 3003
Kayıt: Nisan 18, 2010, 9:29 am
Konum: Saskatchewan / REGINA
İletişim:

Re: Kanada, Kanada'ya geçiş, Kanada'da kalma hakkında ?

Okunmamış mesaj gönderen Excellans »

bonheur yazdı: Aralık 26, 2017, 10:07 pm Cevap için teşekkürler. LOA nedir? Mesela ben 2 aylık gelip hemen diğer okula kaydımı yaptırıp vizemi 6 aylık okulum için normal öğrenci vizesine çevirebilir miyim?
Sayın Bonheur merhaba,
LOA: Letter of Acceptence (Okula Kabul mektubu). Siz daha vize başvurusuna başvurmadı iseniz, yapmanız gereken en dogru şey Ingilizce eğitim veren kolejlerden birine hem Ingilizce eğitimi + hemde diploma - sertifika eğitimine beraber başvuru yaparak okulunuzdan her iki eğitim toplamı ve bunları içeren bir LOA alıp bu mektup üzerinden öğrenci vizenizi uygulamaktır.
Saygılarımızla,
Kanada, Kanada göçmenlik başvurusu, Kanada vizesi, Kanadada eğitim ve Kanada hakkında her şey

E-mail: destek@bizvekanada.com/info@bizvekanada.com/bilgi@bizvekanada.com/admin@bizvekanada.com
FACEBOOK - KANADA HAKKINDA HERSEY
Cevapla

“KANADA VİZESİ, KANADA'YA GEÇİŞ, KANADA'DA KALMA HAKKINDA SORULAR ve CEVAPLAR” sayfasına dön